Om

Vem är Samuel Varg?

Vill du veta mer om Samuel Varg, hans magi och hur han även fungerar som magisk konsult? 

Trollkarl, magiker, trollerikonstnär, illusionist. Det sägs att kärt barn har många namn och i så fall måste trollkarl vara något extra eftersom det finns så många namn för att beskriva denna konstform. Själv föredrar Samuel att kalla sig för magiker men trollkarl går lika bra.

Samuels bakgrund

Resan till magins värld började som 10-åring då han fick en trolleribok av sin familj. Där lärde han sig några enkla fingerfärdighetstricks och tankeläsningsrutiner. Intresset för trolleri låg länge kvar som en hobby och det blev lite småtrollande på fester under de kommande åren men det var inte förrän i de sena tonåren som intresset verkligen blommade till liv då han lärde känna en livs levande trollkarl.

Denna trollkarl visade honom en magirutin (i folkmund: ett trick) som han aldrig skulle glömma. Två gummiband som till synes smälte rakt igenom varandra! Sedan dess var Samuel fast. Han övade mer intensivt och det tog inte lång tid innan han började uppträda på företagsevent och fester.

Numera magiker på heltid

2010 tog han steget att bli trollkarl på heltid och sedan dess har det bara rullat på. 

Idag uppträder han över hela landet även om fokus ligger på Göteborg med omnejd. Hans magi går att uppleva på såväl stora som små företagsevent och ibland även på några av Göteborgs eller Stockholms fina restauranger och barer.

Under de sju år som MagicBar, beläget på Karlaplan i Stockholm, var öppet så var Samuel Varg en återkommande trollkarl och artist på såväl scenen som vid borden på denna unika restaurang.

I Göteborg kan du t.ex. ofta se honom uppträda på Bourbon Street vid Grönsakstorget men mest är det privata tillställningar, galor och företagsevent som han uppträder på. 

Du kan också se honom på diverse marknader runt om i landet.

Alla kan kan kalla sig artist eller trollkarl men få lyckas med den svåra konstformen. Samuel Varg brukar säga att det bästa betyget är när en kund hör av sig och vill ta in artisten igen – och det kan han med gott samvete och ett stort leende säga att många gör.

Artist & konsult

Utöver att jobba som magiker har Samuel också konsulterat tv, radio, tidningar med mera om påstått övernaturliga fenomen för att ge sin syn på saken. Några av de program han medverkat i är Kalla Fakta och Nyhetsmorgon och P1.

Samuels blogg

Det var Samuel Varg’s magiska liv i korthet. Vill du läsa mer besök hans blogg

Kontakta Samuel

E-post: contact@samuelvarg.se

Här visar Samuel prov på fakirkonster på Kviks Marknad 2017 där han uppträdde ihop med Varieté Meduza.

Samuel Varg demonstrerar hur en självpåstådd helbrägdagörare utför sina ”mirakler”.

Intervju i Nyhetsmorgon.